Pa gdje je taj snijeg?

 

 

Dragi prijatelji stakla!

 

Početak je nove godine. Ovih ste se dana vratili s ferija, odmorni i spremni za izazove koje nosi II. polugodište. Veselite se nastavi! Nekima to možda ne izgleda tako, ali školsko je doba sigurno najljepše i najvrjednije razdoblje u životu. Pa i onda ako baš ne volite učiti :-).

 

Snijega već nekoliko zima gotovo i nema. Klima se mijenja. Za to smo krivi svi mi jer ne čuvamo svoj okoliš. Vrijeme je da promijenimo ponašanje i počnemo se ponašati prema prirodi s puno poštovanja. Vi svakako možete doprinijeti recikliranjem – odvajanjem otpada kod kuće. Vodite računa o tome da to rade i vaši ukućani. Znači: stare staklene boce i staklenke trebate vratiti u trgovinu ili odložiti u spremnik za staklo. I za plastiku, papir, tekstil i druge materijale postoji posebno označeni spremnik. Ako nije pred vašom kućom/zgradom, sigurno je negdje u blizini!

 

Vetropack Straza, Kroatien

Skladište staklenog krša: Svaka staklena boca ili staklenka koju ste vratili u trgovinu ili odložili u spremnik za staklo završit će u našoj jedinoj tvornici staklene ambalaže. Ovdje će se to staro staklo očistiti od primjesa i usitniti te se koristiti kao sirovina za proizvodnju novih boca i staklenki.

 

Jedino takvim savjesnim ponašanjem sačuvat ćemo ovaj naš prekrasni planet za sve nas i za buduće generacije.

 

U ovom izvlačenju izvukli smo sljedeće dobitnike, a nagrade će im stići na školske adrese:

 

Ani B., OŠ Julija Klovića, 3c, Zagreb

Laura Š., OŠ Cvjetno naselje, 3a, Zagreb

Lara D. U., OŠ Cvjetno naselje, 3b, Zagreb

Noa K., OŠ Cvjetno naselje, 4a, Zagreb

Nina L., OŠ Cvjetno naselje, 3b, Zagreb

Sara D., OŠ Novo Čiče, 7c, Novo Čiče

Roska P., OŠ Josipa Račića, 2d, Zagreb

Petra M., OŠ Kajzerica, 3c, Zagreb

Ines S., OŠ Kajzerica, 3c, Zagreb

Ammar O., OŠ Oroslavje, 4b, Oroslavje

 

Uživajte!

 

Vaš “Staklo, naš prijatelj” tim