Friends of Glass: Potrošači stvaraju kulinarsku kartu Europe

 

Internacionalni stručnjaci za okuse zajedno s europskim potrošačima istražuju koji je ‘okus Europe’

Kakvi su okusi u Europi? Friends of Glass danas pokreće kampanju ‘Taste of Europe’, tj. ‘Okus Europe’. Cilj kampanje je na karti Europe pokazati koji su to okusi koji obilježavaju pojedinačne kulinarske kulture u Europi. Potrošači iz čitave Europe, pa i oni iz Hrvatske, pozvani su na sudjelovanje u zabavnoj online anketi i dati svoj doprinos u definiranju okusa po kojem je posebna dotična zemlja. Prevladavaju li u Hrvatskoj slatki okusi poznatih hrvatskih slastica ili slani morski okusi, o tome će odlučiti potrošači iz Hrvatske. Osim toga, na internetskim stranicama mogu se pronaći mnoge zanimljivosti o okusima općenito te preporuke za odabir ambalaže.

“Zadatak udruženja FEVE je objasniti potrošačima koje su prednosti staklene ambalaže. Prošlogodišnja kampanja ‘Pogledaj ispod etikete’ uglavnom se je bavila zdravljem i izvanrednim svojstvima stakla. Ove godine usmjereni smo na potrošačke trendove te na europsko kulturno dobro iz područja prehrane i pića” u ime foruma Friends of Glass o novoj kampanji kaže  Vitaliano Torno, predsjednik europskog udruženja proizvođača staklene ambalaže FEVE.

Svjetski poznati stručnjaci za okuse zajedno s forumom Friends of Glass razradili su kulinarsku kartu Europe koju ćemo sada nadopuniti zajedno s potrošačima: Andreas Larsson iz Švedske, najbolji svjetski sommelier u 2007. godini; Arno Steguweit iz Njemačke je prvi sommelier za vodu u Europi; Caroline Furstoss, francuska sommelierka godine 2014.; Giorgio Calabrese, renomirani talijanski nutricionist; Guillermo Cruz, španjolski sommelier 2014. godine; Jane Peyton, aktualna sommelierka za pivo godine u Ujedinjenom Kraljevstvu; te Christoph Baert, renomirani belgijski kuhar i dopredsjetnik kulinarske mreže Euro Toques.

Kampanja #MapYourTaste obilazit će razne europske gradove. Posjetite, primjerice, Friends of Glass na Svjetskoj izložbi u Milanu od 25. do 29. svibnja, na manifestaciji Salon de la Revue du Vin de France u lipnju ili na festivalu Taste of London od 17. do 21. lipnja. Do kraja 2015. godine kampanja se nastavlja i u drugim gradovima kao što su Hamburg, München ili Madrid.

Kako možete sudjelovati u kampanji?

• Posjetite www.friendsofglass.com/mapyourtaste i ispunite našu anketu #MapYourTaste.
• Otkrijte kako će se Vaše preferencije odraziti na kartu okusa.
• Saznajte više o različitim okusima drugih sudionika i naših promotora okusa.
• Postanite dio zajednice Friends of Glass na Twitteru, Facebooku i stranicama www.friendsofglass.com/tastemap i pratite kampanju #MapYourTaste.
• Uživajte u čistom okusu svojih namirnica i pića. Birajte staklo!