Ministar zaštite okoliša posjetio Vetropack Stražu

 

 

Vetropack Straža tvornica stakla ima rijetku privilegiju – u ovdašnjoj se reciklaži može preraditi i pripremiti za proizvodnju novih boca sva staklena ambalaža koja je iz ove tvornice poslana na hrvatsko tržište. Zna to i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, koji je prilikom posjeta tvornici  istaknuo: “Tvrtka Vetropack je primjer kako gospodarski razvoj i zaštita okoliša idu zajedno. Radi se o jedinoj domaćoj tvrtki koja iz otpadnog stakla, koje je moguće  100% reciklirati, proizvodi staklenu ambalažu.”

_DSC0959

Ministar Zmajlović i direktor Premužak pokazali djeci gdje završava pravilno zbrinuta staklena ambalaža

 

Staro staklo se u ovdašnjem postrojenju čisti i obrađuje te se koristi kao sirovina za proizvodnju novih boca i staklenki.  Tihomir Premužak, generalni direktor Vetropack Straže, dodaje Kao firma ponosni smo i sretni što proizvodimo jedini ambalažni materijal koji se može reciklirati bezbroj puta. Stoga koristimo komunikacijske mjere kojima želimo potaknuti javnost  (pogotovo djecu) na pravilno postupanje sa starom staklenom ambalažom. Jer, korištenjem staklenog loma u proizvodnji, smanjujemo upotrebu primarnih sirovina, a troši se i manje energije potrebne za taljenje stakla“.

_DSC0969 copy

Djeca i tete humskog vrtića u posjetu Vetropack Straži

 

Najmlađi stanovnici Huma na Sutli  već puno znaju o tome kako čuvati okoliš.  Djeca iz Dječjeg vrtića Balončica pokazala su ministru Zmajloviću  kako razvrstavaju otpad, posebno staklo koje se reciklira u tvornici u njihovom susjedstvu. Nakon toga su u Vetropack Straži vidjeli gdje će to staklo završiti.

_DSC0920

-